Man visar det man vill visa

vardag / Permalink / 0
Kollade precis igenom min instagram och inser att mitt liv ser så jäkla bra ut, det ser ut som att jag alltid haft ett bra liv även om man tittar på gamla bilder. Jag kände bara för att skriva detta inlägg eftersom vi lever i en värld då allas liv verkar så bra och härligt på socialamedier, vi vet dock att för dem flesta är verkligheten inte så. Jag vet hur psykiskohälsa ser ut, jag har en nära släkting som gått bort, jag har varit deprimerad, mobbad, haft självmordtankar, självskadebeteende och en ätatörning så tro mig jag vet. Jag vet hur det känns att vakna med ångest varje dag för att sedan somna med det varje natt. Ändå om man tittar på min instagram skulle man aldrig kunna gissa det, jag vet inte varför jag inte skulle kunna posta att jag mår dåligt där, kanske för att jag känner att det är min ensak? Jag vet faktiskt inte. Problemet som uppstår är att någon hittar min instagram och följer mig och dem tror att mitt liv är bra varje dag och alltid varit bra för att sedan kanske önska att dem själva hade ett lika bra liv. Vad den personen inte vet är att jag nyss knappt åt någonting på 2-3 veckor för att jag inte hade någon matlust, att jag idag satt i min trappa och grät då jag tänkte på min högstadieperiod, att jag blivit behandlad som skit av killar, att jag fortfarande jag ärr på mina armar eller att vissa dagar inte klarar av att se min kropp i spegeln. 

Jag vet egentligen inte vad jag vill ha sagt, just nu babblar jag bara. Jag tror jag försöker säga att man dels aldrig ska dömma någon efter hur deras liv verkar vara och dels att man inte ska tänka att man vill ha någon annans liv. 
Man vet aldrig och lita aldrig på människor socialamedier till 100%, man visar vad man vill visa men alla döljer saker så kom ihåg det. Kom även ihåg att ALLT blir bättre och att ALLT löser sig på ett eller annat sätt! Lita på mig när jag säger det också för jag mår så mycket bättre idag, sedan har jag dem där skitdagarna precis som ALLA andra. Dem dagar kämpar jag extra och omger mig med posetiv energi för att sedan vänta på en ny dag. 

Nu flyter jag iväg så ska sluta skriva men vill avslut med att säga: ni som mår dåligt, fortsätt kämpa för jag tror på er även när ni inte gör det!


Liknande inlägg

Till top