Jag frös till is

vardag / Permalink / 0
Jag sa att jag skulle skriva om en händelse som ägde rum igår i mitt förra inlägg och här kommer det. Jag känner mig nervös inför att skriva detta eftersom det säkert kommer finnas människor som tycker att jag får skylla mig själv, jag sa ju ingenting, hur skulle han kunna veta? Igår när vi var på Lottas träffade jag på en person som jag haft mycket att göra med under min skolgång, detta har för mig varit en auktoritär individ. Denna man är runt femtio och under mina tonår har han varit en stor del av min skolgång och mitt liv. Jag har under mina tonår sett honom som en person jag kan lita på och en person som har haft någon slags "makt" över mig. 
 
Det som hände var i alla fall att denna man kommer till vårat bord och börjar prata med oss. Jag tycker detta är jättekul eftersom jag inte sett honom på ett ganska bra tag. Han sätter sig med oss och konversationen fortsätter. Simon sitter på en stol mitt emot oss och jag sitter bredvid denna man samtidigt som Mattias sitter bredvid mig. Vid ett tillfälle går Mattias iväg för att gå på toaletten och konversationen fortsätter. Efter några minuter känner jag hur denna man lägger sin hand på mitt lår och börjar smeka mig. Jag får panik och fryser till is. I sådanna här situationer fryser jag, jag blir inte arg (eller jo jag blir förbannad men kan inte visa något) eller börjar skrika eller någonting. Jag sitter helt stilla, stel och känner och jag får panik i hela kroppen. Denna man fortsätter smeka mitt lår och börjar föra upp handen emot min vagina. Simon ser inte det här eftersom det är ett bord i vägen. Det här pågår i ca 2-3 minuter innan jag abryter Simon mitt i en mening och säger att jag måste gå på toaletten. Under dessa 2-3 minuter har jag egentligen inte hört vad som sagts, jag vet vad vi pratade om och jag vet att jag fortfarande svarade men jag minns inget av vad som faktiskt sades. När jag kommer ner till toaletterna sätter jag mig på badrumsgolvet och bryter ihop. Jag kände mig så jävla äcklig och förnderad, varför hade jag inte sagt något? Varför satt jag bara där och lät det ske? 
 
Jag vet varför. Det finns fler än bara en anledning och en av dem är väldigt privat medans andra är lätta att prata om och förklara. En av anledningarna till att jag reagareade som jag gjorde var för att jag fortfarande ser honom som auktoritet jag ser honom fortfarande som samma man som jag gjorde för några år sedan, jag känner fortfarande att han har någon slags "makt" över mig. Jag känner mig helt enkelt inte som den tjugo år gamla Jasmine utan jag känner mig som den trasiga sexton åringen jag en gång varit. Jag känner mig utnyttjad. Vissa kanske tycker jag överreagerar men det är så här jag känner och det är min rätt att känna så. Jag vet hur det är när någon man litar på utsätter en för sådana här saker och jag vet hur det känns när man fryser till is och bara låter det bli som det blir. Därför känner jag mig förnedrad och kränkt, detta är inte första gången någonting liknande hänt mig, inte första gången jag tappar min röst. 
 
Sedan tycker jag att en vuxen man ska veta att man inte tar på en annan person på detta sätt. Jag anser det vara skrämmande att en sådan man har kontakt med unga tjejer under skolåren, inte för att jag menar att han skulle göra samma sak emot dem utan för att han är kapabel till att göra det emot någon. Om detta hände en sextonårig tjej där han jobbar fast det var hennes killkompis som gjort det skulle han då tycka att det var fel? Skulle han göra något åt saken? Skulle han bry sig? Om ja, varför gjorde han det då emot mig? om nej, varför jobbar ha med det han gör?
 
Detta hände mig, detta händer för så många kvinnor och tjejer dagligen och det slutar inte heller här. Det är sånt här som bidrar till den våldtäktskulturen vi lever i idag i hela världen, sånt här som får den att fortsätta. Skulden lägs över på offret (varför sa du inget? varför hade du på dig det där? varför drack du så många drinkar? varför gjorde du inte någonting om du tyckte det var så jävla hemskt?) och förövaren forsätter. Jag är trött på detta, jag är arg och ledsen över att det han gjorde fick mig att känna mig äcklig fast det var han som gjorde fel, det var han som tyckte sig ha makten över att få ta på min kropp utan min tillåtelse. Det är han som är felet i samhället inte jag. Jag är inte äcklig utan jag är en person somm blivit utsatt av någonting som inte sa ske utav en man med äckliga värderingar och ett vidrigt sätt att behandla kvinnor på. Han bär skulden inte jag.
 
Det var allt.
 
 

So you say

vardag / Permalink / 0
Hej där! Har jobbat mycket senaste tiden (som vanligt med andra ord haha) men är ledig idag och imorgon vilket är skönt. Igår jobbade jag tre timmar då jag hoppade in för en kollega och sedan drack jag, Mattias, Tedde och Simon någon drink på Plectrum innan jag och Mattias gav oss iväg till köksbaren för att äta middag. Maten, drycken och servicen var superbra vilket gör mig hur nöjd som helst. När vi kände oss klara där gick vi till Lottas för att möta upp Simon innan vi åkte hem runt tolv tiden. Hade en väldigt bra kväll om man bortser från en viss händelse som jag kommer skriva om lite senare! 
Bjuder på halvkkassa snapbilder
 
 

Liknande inlägg

You make me crazy

vardag / Permalink / 0

Henke åkte hem i tisdags så nu är lägenheten lite tommare. Jobbade för första gången på fem dagar nu ikväll och det gick bara bra, var dock jäkligt trött! Kom hem vid halv elva, tittade på lite youtube och ni ligger jag i sängen och lyssnar på boken "Midnattsflickor". Känns skönt att bara ligga i sängen med en ljudbok denna kväll. Har haft fullt upp hela dagen, förutom att jobba så har jag träffat både Linnea och Patric så har varit hemifrån i stort sätt hela dagen. Ska lägga undan mobilen nu och försöka sova, behöver sömn!

 
 
 
Till top